Miriam - ung kvinde - står udenfor i sneen

BRUG FOR NØDPRÆVENTION?

En chance til

Du glemte at tage dine p-piller, kondomet gik i stykker, pessaret blev ikke placeret ordenligt, du tog fejl af dine ikke-fertile dage – der er masser af grunde til, at tingene ikke går planmæssigt med din præventionsmetode. Derfor findes der nødprævention.

Forskellige typer af nødprævention

Der er to typer nødprævention – piller, der indeholder hormoner, og kobberspiralen.

Illustration af quiz

P-piller, hormonspiral eller p-stav? Hvad skal du vælge?

 

Besvar fem spørgsmål og se hvilke typer af prævention, der kan passe godt til dig.

ALTERNATIVE PRÆVENTIONSMETODER

Nødprævention bør ikke bruges ret tit, og viser det sig, at du får brug for det mere end en enkelt gang, så bør du overveje disse lang-tidsvirkende præventionsformer:

SAMMENLIGN METODER

Prævention er gratis i Grønland

- brug prævention og pas på hinanden

Vidste du at du frit kan hente kondomer til eget forbrug på den nærmeste sundhedsklinik, helt uden tidsbestilling?

Det er rigtig godt at kombinere brugen af kondom med en fast præventionsform. I Grønland er du så heldig, at du gratis kan få forskellige præventionsformer, alt efter hvad der passer bedst til dig.

P-piller skal tages dagligt. Er du ikke så god til at huske eller synes du, at daglige rutiner begrænser dig, kan du vælge en langtidsvirkende præventionsform som hormonspiral eller p-stav. En hormonspiral virker i 3-6 år afhængig af hvilken type du vælger.

Tag en snak med en sundhedsperson om prævention, så du får det på plads. Sex er meget sjovere, hvis man ikke bagefter skal tænke på kønssygdomme eller graviditet.

KEND DINE MULIGHEDER

SAMMENLIGN METODER