Ring

P-RINGEN

En fleksibel præventionsløsning.

DET ER IKKE SÅ RINGE ENDDA

P-ringen er enkel og funktionel, men den er mere end det. Den er fremstillet af blød og bøjelig plast, der, når den er opsat i skeden, langsomt frigiver gestagen og østrogen til kroppen. Hormonerne forhindrer ægløsning, og gør slimen i livmoderhalsen tykkere, for at gøre det sværere for sæden at bevæge sig. Man går med den i 3 uger, hvorefter den tages ud, så holder man 1 uges pause og sætter en ny op.
P-ringen sidder op imod skedevæggen, så den sættes op på samme måde, som når man placerer en tampon. Efter at du har vasket dine hænder, klemmes ringen blot sammen og du skubber den op i skeden, indtil den sidder fast imod siden af skedevæggen. Når den sidder ordentligt på plads, skal man ikke gøre yderligere de efterfølgende 3 uger. Når der er gået 3 uger, tager man den ud og venter 1 uge – i denne uge bør menstruationen begynde. Efter 1 uge uden p-ringen, starter man rutinen igen.
Man bør bruge en anden form for prævention, hvis p-ringen falder ud, og der går mere end 3 timer, inden den bliver sat op igen. Hvis p-ringen falder ud og bliver sat op inden der er gået 3 timer, kan man fortsætte som normalt. Når p-ringen har siddet på sin plads i 7 på hinanden følgende dage, er den igen effektiv. Hvis du er usikker, på hvordan p-ringen bruges, bør du konsultere lægen.

Ring

BEREGNING AF EFFEKT

Hormoner

Ja. P-ringen frigiver en lav dosis af gestagen og østrogen.

Anvendelse

P-ringen skal blive siddende i skeden i 3 uger. Den tages ud ved den fjerde uge, hvorefter den erstattes af en ny, og en ny 4-ugers periode starter.

Din menstruation

P-ringen kan midlertidigt forårsage uregelmæssige blødninger.

SAMMENLIGN METODER
Illustration af quiz

P-piller, hormonspiral eller p-stav? Hvad skal du vælge?

 

Besvar fem spørgsmål og se hvilke typer af prævention, der kan passe godt til dig.

FLERE SPØRGSMÅL?

Lav en aftale med din læge eller sundhedsperson i dag!

DET DU HAR BRUG FOR AT VIDE

Mere end 40 år

Læger og forskere har forsket i denne metode.

3 uger

Den tid som man, i én periode, skal bruge p-ringen.

Kun 1%...

Risikoen for graviditet ved perfekt anvendelse.

  • P-ringen kan blive siddende i op til 3 uger.
  • Det kræver, at man følger nøje med i det antal uger, man har brugt den.
  • Nogle kvinder oplever at få udflåd, ubehag, hovedpine, humørsvingninger, vægtstigning og menstruationsforstyrrelser.
  • Beskytter ikke mod HIV/AIDS eller andre seksuelt overførte sygdomme.

Prævention er gratis i Grønland

- brug prævention og pas på hinanden

Vidste du at du frit kan hente kondomer til eget forbrug på den nærmeste sundhedsklinik, helt uden tidsbestilling?

Det er rigtig godt at kombinere brugen af kondom med en fast præventionsform. I Grønland er du så heldig, at du gratis kan få forskellige præventionsformer, alt efter hvad der passer bedst til dig.

P-piller skal tages dagligt. Er du ikke så god til at huske eller synes du, at daglige rutiner begrænser dig, kan du vælge en langtidsvirkende præventionsform som hormonspiral eller p-stav. En hormonspiral virker i 3-6 år afhængig af hvilken type du vælger.

Tag en snak med en sundhedsperson om prævention, så du får det på plads. Sex er meget sjovere, hvis man ikke bagefter skal tænke på kønssygdomme eller graviditet.

KEND DINE MULIGHEDER

SAMMENLIGN METODER