Portræt af ung kvinde med rødt hår. Blåt vand og klipper i baggrunden

GØR DET ONDT? OPSÆTNING OG BRUG AF HORMONSPIRALEN

Det er naturligt at være nervøs for smerter, men der er ingen grund til bekymring

Hormonspiralen er en af de mest pålidelige langtidsvirkende præventionsmetoder. Når først den er sat op, kan den blive siddende i 3 til 6 år. Det betyder, at man ikke behøver at skulle huske på sine daglige piller, skulle skifte plaster en gang om ugen, eller aftale tid til indsprøjtning med p-sprøjten hos lægen en gang om måneden. Selvom hormonspiralen er super let at bruge, gør mange kvinder sig bekymringer om opsættelsen, og hvad de kan forvente bagefter.

Hvad kan du forvente?

Du bør konsultere din læge for at få hjælp til at beslutte, om du skal have en hormonspiral. Her vil vi gerne berolige dig i forhold til nogle af de udbredte bekymringer som mange kvinder gør sig.

Illustration af quiz

P-piller, hormonspiral eller p-stav? Hvad skal du vælge?

 

Besvar fem spørgsmål og se hvilke typer af prævention, der kan passe godt til dig.

ALTERNATIVE PRÆVENTIONSMETODER

Hvis du beslutter at en hormon-spiral ikke er noget for dig, er det måske værd at overveje disse alternativer:

SAMMENLIGN METODER

Prævention er gratis i Grønland

- brug prævention og pas på hinanden

Vidste du at du frit kan hente kondomer til eget forbrug på den nærmeste sundhedsklinik, helt uden tidsbestilling?

Det er rigtig godt at kombinere brugen af kondom med en fast præventionsform. I Grønland er du så heldig, at du gratis kan få forskellige præventionsformer, alt efter hvad der passer bedst til dig.

P-piller skal tages dagligt. Er du ikke så god til at huske eller synes du, at daglige rutiner begrænser dig, kan du vælge en langtidsvirkende præventionsform som hormonspiral eller p-stav. En hormonspiral virker i 3-6 år afhængig af hvilken type du vælger.

Tag en snak med en sundhedsperson om prævention, så du får det på plads. Sex er meget sjovere, hvis man ikke bagefter skal tænke på kønssygdomme eller graviditet.

KEND DINE MULIGHEDER

SAMMENLIGN METODER